Gold filled, wat is het precies?


Een korte uitleg over het materiaal waar wij exclusief mee werken; 18K gold filled. We krijgen hier namelijk geregeld vragen over en dat is logisch want het is vrij zeldzaam in Europa.

 

initialen ketting - gouden initialen ketting van lux & luz - gepersonaliseerde sieraden

 

Want hoe zit het nu precies in elkaar? Allereerst, even de voordelen op een rij:

- vervaagt niet

- verkleurt niet

- mensen met een allergie voor metaal kunnen het ook dragen

- je kunt er mee douchen/zwemmen etc.

Dus, dezelfde voordelen en levensduur als massief goud heeft, maar dan met een ander prijskaartje. Gold filled is namelijk een dikke laag goud gebonden om een ander metaal. Het is niet te vergelijken met gold plated. Bij gold plated sieraden wordt er namelijk een dun laagje goud over het metaal gespoten. Het is er niet aan vast gebonden zoals bij gold filled en het is heel weinig. Bij gold filled moet minimaal 1/20 van het totale sieraad goud zijn. Daarnaast is door het bindingsproces de dikke laag goud op een andere en betere manier gehecht aan het metaal. Vandaar dat je dus van dezelfde perks kunt genieten als van echt gouden sieraden maar met een fijner prijskaartje! Het is een echt, en heel fijn, alternatief voor als je op zoek bent naar sieraden die je leven lang mee gaan.

Gold filled sieraden zijn dus echt lifetime sieraden. Het wordt ook wel 'the wave of the future' genoemd. En dat komt natuurlijk doordat de sieraden zo'n hoge kwaliteit hebben en een betaalbare prijs.

Uiteraard bedoelen we niet dat er iets mis is met gold plated sieraden. Wij dragen het ook! En met veel plezier. Maar het is eigenlijk appels met peren vergelijken. Het is een compleet ander ding. 

Net als echt goud heeft gold filled natuurlijk wel enige verzorging nodig. En ook hier gelden dezelfde regels voor beide materialen:

 - houdt het niet in de buurt van chemische stoffen

 - neem de sieraden regelmatig af met een beetje warm water

 - droog het af met een zachte doek om de glans terug te brengen.

That's it! Geniet van je gold filled sieraden. En mocht je nog verdere vragen/opmerkingen hebben. Aarzel niet, en stuur een mailtje naar hello@lux-luz.nl